Illuminazione
Batteria
Filtri
Tergicristalli
Ammortizzatori e sospensioni
Pneumatici
Lampadine
Freni
Carrozzeria
Climatizzatore
Radiatore e sistema termico
Specchi retrovisori
Distribuzione
Candele e candelette
Frizione

Τι είναι

lighting_whatitis_image

Ανάλογα με την θέση τους επάνω στο αυτοκίνητο, τα φωτιστικά σώματα μπορούν να ομαδοποιηθούν σε τρεις οικογένειες:

  • εμπρός (εμπρός φώτα, προβολείς ομίχλης και φώτα λειτουργίας ημέρας),
  • πίσω (πίσω φώτα),
  • πλευρικά (φλας φτερού).
Άλλα εξαρτήματα του συστήματος περιλαμβάνουν τις μονάδες ελέγχου, τα μοτέρ ρύθμισης ύψους, τα συστήματα πλυσίματος εμπρός φαναριών και το τρίτο φως stop. Ένα θεμελιώδες εξάρτημα στα περισσότερα από αυτά τα προϊόντα είναι ο λαμπτήρας, ο οποίος διατίθεται σε διάφορους τύπους ανάλογα με την θέση και την λειτουργία του.

Εμπρός φανάριαΑνακαλύψτε το

Εμπρός φώτα XenonΑνακαλύψτε το

Λαμπτήρες LEDΑνακαλύψτε το

Προβολείς ομίχληςΑνακαλύψτε το

DRLΑνακαλύψτε το

ΦλαςΑνακαλύψτε το

Πίσω φωτιστικό σώμαΑνακαλύψτε το

Γνωρίζετε ότι?

Προσαρμοζόμενα φώτα

 Προσαρμοζόμενα φώτα

Τα πρώτα εμπρός φανάρια που λειτουργούσαν με ασετιλίνη ή λάδι ήτα πολύ δημοφιλή γιατί η φλόγα ήταν ανθεκτική στον αέρα και την βροχή. Τεχνολογικά πλεονεκτήματα οδήγησαν τους κατασκευαστές να εξελίξουν ακόμα πιο εκλεπτυσμένα συστήματα: χάρη στην τεχνολογία AFS (Adaptive Frontlight System), η μεσαία σκάλα των σημερινών εμπρός φώτων ρυθμίζεται αυτόματα. Σε μία στροφή, το φως κατευθύνεται προς το εσωτερικό για άμεσο φωτισμό του χώρου στον οποίο ταξιδεύει το αυτοκίνητο, συμπεριλαμβανομένων των τυφλών σημείων. Μία μονάδα ελέγχου υπολογίζει συνέχεια διάφορες παραμέτρους όπως την γωνία στροφής του τιμονιού, το εύρος εκτροπής και την ταχύτητα κίνησης, και με βάση αυτές τις αναλύσεις, η μεσαία σκάλα των εμπρός φώτων "ακολουθεί" τον δρόμο, για βελτιωμένο φωτισμό. Η βασική ιδέα είναι ότι καλύτερη ορατότητα σημαίνει αυξημένη ασφάλεια και άνεση στην οδήγηση. Το AFS μπορεί να βελτιώσει την ενεργό ορατότητα του οδηγού έως και 70% σε σχέση με τα παραδοσιακά συστήματα φωτισμού.

Στατικά εμπρός φώτα

Στατικά εμπρός φώτα

Ο προκάτοχος του AFS είναι το SFS (Static Frontlight System), το οποίο ανάβει ένα μόνο εμπρός προβολέα ομίχλης σε δύο ειδικές καταστάσεις:

  • στο σημείο όπου ανάβει το φλας, ανάβει ο προβολέας ομίχλης της ίδιας πλευράς και παραμένει αναμμένος μέχρι να απενεργοποιηθεί αυτόματα το φλας ή εάν απενεργοποιηθεί χρησιμοποιώντας τον διακόπτη της κολώνας του τιμονιού,
  • σε περίπτωση στριψίματος του τιμονιού σε στροφές με χαμηλές ταχύτητες κίνησης.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, και πιο συγκεκριμένα στα κορυφαία μοντέλα της γκάμας, αυτή η λειτουργία είναι ενσωματωμένη μέσα στα εμπρός φανάρια και έχει ένα εξειδικευμένο λαμπτήρα για αυτό τον σκοπό.

 

Follow Me

Follow Me

Αυτός είναι ένας προαιρετικός εξοπλισμός που υπάρχει σε ορισμένα μοντέλα, ο οποίος διατηρεί αναμμένη για μερικά λεπτά την μεσαία σκάλα των εμπρός φώτων και τα πίσω φώτα αφού έχει σβήσει ο κινητήρας και έχει αφαιρεθεί το κλειδί. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για να φωτίσει την πόρτα του γκαράζ σας ή μία πύλη για σύντομο χρονικό διάστημα. Τα εμπρός φώτα σβήνουν αυτόματα μετά από μία προκαθορισμένη χρονική περίοδο. Σε αυτοκίνητα εφοδιασμένα με αυτό τον εξοπλισμό, για να ενεργοποιήσετε την λειτουργία Follow Me Home, τραβήξτε τον διακόπτη φώτων της κολώνας του τιμονιού μέσα σε δύο λεπτά από το σβήσιμο του κινητήρα. Ο χρόνος που παραμένουν αναμμένα τα φώτα επεκτείνεται για 30 δευτερόλεπτα κάθε φορά που τραβιέται ο διακόπτης, μέχρι το πολύ και τρεισήμισι λεπτά.

Συμβουλές από την Alfa Romeo

Τα γνήσια εξαρτήματα φωτισμού της Mopar® είναι ο καλύτερος τρόπος εγγύησης ενός προϊόντος υψηλής ποιότητας. Τα φανάρια μας έχουν υποβληθεί σε ελέγχους με εξαιρετικά αυστηρές προδιαγραφές. Πρέπει να περάσουν περισσότερους από 30 ελέγχους για να αποκτήσουν πιστοποίηση:

  • ελέγχους θαμπώματος από αλάτι,
  • ελέγχους κραδασμών,
  • φωτομετρικούς ελέγχους,
  • ανθεκτικότητα σε θερμικές καταπονήσεις,
  • ελέγχους γήρανσης από ατμοσφαιρικούς παράγοντες, κλπ.
Τα γνήσια ανταλλακτικά Mopar® είναι όλα κατασκευασμένα με πιστοποιημένες και αυστηρά ελεγχόμενες διαδικασίες παραγωγής. Έλεγχοι σύγκρουσης δείχνουν ότι σε περίπτωση ατυχημάτων με χαμηλή ταχύτητα, πολύ συχνά το σώμα των εμπρός φαναριών παραμένει άθικτο ή το πολύ υπάρχει μία μικρή ρωγμή στο πίσω μέρος του κελύφους, ενώ τα σημεία στήριξης, είναι εδικά σχεδιασμένα για να συγκρατούν το κέλυφος ανέπαφο, χωρίς να σπάσει. Τα γνήσια εμπρός φανάρια δέχονται την χρήση ειδικών κιτ επισκευής σε περίπτωση που σπάσει το σημείο στήριξης. Αυτή η λύση μειώνει σημαντικά τα κόστη επισκευής. Εάν χρειάζεται να αντικαταστήσετε ένα εμπρός φανάρι, σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα γνήσιο ανταλλακτικό. Σιγουρευτείτε ότι επιλέγετε πάντα γνήσια ανταλλακτικά,  γιατί αυτά εγγυώνται την ίδια αποδοτικότητα όπως τα εξαρτήματα που έχουν τοποθετηθεί σε ένα καινούργιο αυτοκίνητο.

lighting_advices_image

Αυτοδιάγνωση

Κατευθυντικότητα φωτεινής δέσμης
Η σωστή ρύθμιση των εμπρός φώτων είναι σημαντική για την άνεση και την ασφάλεια όχι μόνο του οδηγού αλλά επίσης και των άλλων χρηστών του δρόμου. Αυτό καλύπτεται επίσης από μία ειδική νομοθεσία του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Τα εμπρός φανάρια πρέπει να είναι ρυθμισμένα σωστά έτσι ώστε να εγγυώνται τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ορατότητας για εσάς και τους άλλους ενώ ταξιδεύετε με αναμμένα τα φώτα. Επικοινωνήστε με ένα Διανομέα της Alfa Romeo για να σας ελέγξουν τα εμπρός φανάρια και να τα ρυθμίσουν εάν χρειάζεται.

Αντιστάθμιση γωνίας
Η πλειονότητα των αυτοκινήτων που έχουν κατασκευαστεί πρόσφατα είναι εφοδιασμένα με ένα ηλεκτρικό σύστημα ρύθμισης ύψους φωτεινής δέσμης. Όταν φορτώνεται το αυτοκίνητο, χαμηλώνει το οπίσθιο τμήμα του. Αυτό σημαίνει ότι ανυψώνεται η φωτεινή δέσμη των εμπρός φαναριών. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε την φωτεινή δέσμη με τα κουμπιά + και –. Σε αυτοκίνητα εφοδιασμένα με εμπρός φανάρια εκφόρτισης αερίου, η ρύθμιση του ύψους της φωτεινής δέσμηςγίνεται ηλεκτρονικά και αυτόματα. Όταν ανάβετε τα εμπρός φώτα εκφόρτισης αερίου, είναι φυσιολογικό να υπάρχει μία κατακόρυφη μετατόπιση και των δύο παραβολικών κατόπτρων και της φωτεινής δέσμης, για τον χρόνο που απαιτείται έτσι ώστε να υπολογιστεί η σωστή θέση ρύθμισης των εμπρός φαναριών (περίπου 2-3 δευτερόλεπτα).